İYİ Parti Ardahan Listesi Belli Oldu: Aytekin Kaya ve Nabire Rençber!
Ardahan

İYİ Parti Ardahan Listesi Belli Oldu: Aytekin Kaya ve Nabire Rençber!

İYİ Parti, 24 Haziran erken genel seçimleri için aday listelerini netleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ardahan ilinde de çalışmalar tamamlandı ve İYİ Parti Ardahan listesi açıklandı. Listede, Aytekin Kaya ve Nabire Rençber gibi isimler dikkat çekiyor.

İYİ Parti, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden ayrılan Meral Akşener tarafından kurulan bir siyasi partidir. Kuruluşunun ardından 2018 yılında yapılan genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşarak Meclis’te grup kurmayı başaran İYİ Parti, 24 Haziran erken genel seçimleri için de çalışmalarına hız verdi.

Ardahan’dan İYİ Parti’ye Aday Olanlar

24 Haziran seçimleri için İYİ Parti’nin Ardahan listesi de belirlendi. Listede, tanınmış simalar ve yeni isimler yer alıyor. İşte, İYİ Parti Ardahan listesinde yer alan adaylar:

1. Aytekin Kaya 2. Nabire Rençber 3. Recep Palabıyık 4. Hasan Taşkıran 5. Mustafa Aksoy 6. Zahid Tera 7. Bünyamin Bozan 8. Nur Demir 9. Feti Bozyel 10. Ekrem Yalçın 11. İbrahim Bahçıvan 12. Mustafa Özkan 13. Deniz Sivrikaya 14. Bedirhan Hizarcı 15. Hamza Karaman 16. Halil Karagöz 17. Süleyman Hocaoğlu 18. İbrahim Ataş 19. Osman Teylandağ 20. Ahmet Beter 21. Süleyman Karaca

Aytekin Kaya Kimdir?

İYİ Parti Ardahan listesinde ilk sıradan yer alan Aytekin Kaya, Ardahan’ın Göle ilçesinde doğdu. Kaya, Ardahan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Siyasi kariyerine 2002 yılında AK Parti’de başlayan Kaya, 2010-2014 yılları arasında Ardahan Belediye Başkan Yardımcısı, 2014-2017 yılları arasında ise AK Parti Ardahan İl Başkanı olarak görev yaptı. 2017 yılında AK Parti’den istifa ederek İYİ Parti’ye katılan Aytekin Kaya, İYİ Parti Ardahan listesinde 1. sıradan aday olarak yer aldı.

Nabire Rençber Kimdir?

İYİ Parti Ardahan listesinde 2. sıradan aday olan Nabire Rençber ise Ardahan’ın Hanak ilçesinde doğdu. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü’nde tamamlayan Rençber, yüksek lisansını ise İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nde yaptı. 2004 yılında Ardahan’a yerleşen Rençber, Ardahan Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğretim üyesi olarak çalıştı. 2010-2014 yılları arasında Ardahan İl Genel Meclisi Üyeliği, 2014-2017 yılları arasında ise Ardahan Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı. 2017 yılında İYİ Parti’ye katılan Nabire Rençber, İYİ Parti Ardahan listesinde 2. sıradan aday gösterildi.

Sonuç

İYİ Parti Ardahan listesinde bulunan adayların, Ardahan’ın sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarını çözmek için canla başla mücadele edecekleri bekleniyor. Seçim sonuçlarına göre belirlenecek milletvekilleri, Türkiye’nin geleceği için önemli kararlar alacak ve ülkenin yönünü belirleyecekler. Bu nedenle, seçmenlerin oylarını kullanırken, ülkemiz ve Ardahan için en doğru kararı vermeleri büyük önem taşıyor.

Henüz hiç yorum yapılmadı.
Yorum Yap

Son Paylaştığımız İçeriklerden Öncelikli Haber Almak İstermisiniz?

Hemen E-Posta Abonesi Olarak Son Yazıların E-Posta Adresinize Gelmesini Sağlayabilirsiniz.